Romantična večerja ali sproščujoča kopel?

V dolgoletnih razmerjih se pogosto zgodi, da iskrice začnejo ugašati in zapademo v rutino. Predstavljamo vam dva predloga za prebuditev strasti in uživanje v dvoje.

AFRODIZIJAK ZA VEČERJO

Seks in hrana gresta z roko v roki in to še posebno drži, ko govorimo o afrodizijakih. O tem, katera hrana vzbuja pohotne misli in kako pripraviti zabaven in seksi prigrizek, bo govora v naslednjih vrsticah.

Nekatere jedi so znane po tem, da vzpodbujajo željo po seksu. To velja na primer za ostrige, ki so afrodizijak za moške in šparglje, ki vzburjajo ženske. Seveda se lahko sami odločite, če boste temu verjeli ali ne. Vsekakor pa tako in drugačno hrano lahko izkoristite za popestritev večera s svojim najdražjim.
Vzemita si čas za pripravo obroka, kajti že to je lahko nepričakovano zabavna in vroča aktivnost. Izberita hrano, ki jo lahko jesta z rokami. Breskve, fige, jagode, grozdje, ananas in čokolada so primerna kombinacija za sladkosnede, če imate raje slano pa si omislita prigrizek in raznih sirov, narezane zelenjave, kruhkov in omakic. Hrano dekorativno razporedita na pladnje ali večje krožnike. V prijetnem vzdušju ob svečkah lahko hranita drug drugega in uživata v pogovoru.

Ne skočite po krpo takoj, ko vam malce smetane pade na novo spalno srajco. Raje izkoristite trenutek in jo namažite še na tiste dele, ki jih bo vaš ljubi rade volje očistil kar z jezikom.EROTIČNA KOPEL

Namesto že kar preveč vsakdanje peneče kopeli si privoščita preizkušeno kombinacijo arom, sproščujočih dotikov in zapeljivih pogledov, ki vaju bo popeljala v svet užitka.

Kopalnico je potrebno najprej pripraviti na »veliki dogodek«. Prižgite toliko sveč in svečk, da bo prostor dovolj svetel tudi, ko ugasnete luči. Seveda pazite, da so vse sveče postavljene na varnem, kajti nič kaj romantično ne bi bilo, če bi se vroč zmenek spremenil v vroč požar.

Banjo napolnite z vročo vodo in vanjo dodajte olje ali peno za kopanje. Atmosfero lahko odišavite z dišečimi paličicami. Prižgite jih približno četrt ure pred kopeljo in prostor po tem rahlo prezračite. Tako se bo vonj obdržal, znebili pa se boste nadležnega dima. Predlagamo vam, da uporabite katerega od naslednjih zapeljivih vonjev: jasmin, vrtnica, pomarančni cvetovi, sandalovina ali ylang-ylang.
V vodo nato natresite odišavljene lističe za kopel, ki jih lahko kupite v večini bolje založenih trgovin. Kopeli dajo prijetnejši videz, glede na vonj pa lahko delujejo poživljajoče (lavanda, limonina trava, rožmarin, timijan) ali pomirjujoče (kamilica, jasmin).

Čas je, da se potopite v kad, polno užitka, in se sprostite ob rahlem pljuskanju vode, sencah, ki jih ustvarja svetloba sveč in aromah olja in lističev za kopanje. Čez čas drug drugega namilita in se masirajta s kopalno rokavico. Za poživitev lahko uporabite vnaprej pripravljene ledene kocke, ki jih lahko rahlo vodite po partnerjevem telesu. To ga bo prebudilo in vzburilo.

Ob koncu kopeli se zavijta v tople kopalne plašče ali velike ogrete brisače in uživajta.

Sorodno