Zahtevajte vodo brez konzervansov

Pri proizvodnji pijač, z uporabo ustrezne tehnologije, konzervansi niso nujno potrebni. Podaljšanje obstojnosti pijače omogoča tudi polnjenje pod sterilnimi pogoji – aseptično polnjenje.

Konzervansi se uporabljajo za podaljšanje obstojnosti živil, saj jih zaščitijo pred škodljivim vplivom mikroorganizmov in preprečujejo njihovo kvarjenje. Vprašanje pa je, kako vplivajo na naše telo.

Pivovarna Union je z obratovanjem začela že v daljnem letu 1864. Pred trinajstimi leti se je njihovi tradicionalni proizvodnji piva pridružila tudi proizvodnja brezalkoholnih pijač. Od vsem dobro poznane Sole, do Sola-ledenega čaja in Multi Sole, vse do danes izredno priljubljena voda Zala in vode z dodatki Za Life, Za harmony in Za lemon.ZA-Lemon, Life in Harmony so postale stalnice, ki nam z bogatimi in aromatičnimi okusi polepšajo vsakdan. Ob tem vas bo gotovo razveselilo dejstvo, da v Pivovarni Union mislijo tudi na zdravje in dobro počutje svojih potrošnikov. Zato njihove brezalkoholne pijače ne vsebujejo konzervansov.


So konzervansi nujno potrebni?
Uporaba kemijskih dodatkov, med katere spadajo tudi konzervansi, je predpisana v Pravilniku o aditivih, ki je usklajen z zakonodajo EU. V dovoljenih koncentracijah konzervansi praviloma niso škodljivi za zdravje, če ne pretiravamo s količino in pogostostjo uživanja. Splošno načelo zdrave prehrane je uporaba čim manj kemijskih dodatkov oziroma le tam, kjer so nujno potrebni.

Pijače in konzervansi.
Pri proizvodnji pijač z uporabo ustrezne tehnologije konzervansi niso nujno potrebni. Podaljšanje obstojnosti pijače omogoča tudi polnjenje pod sterilnimi pogoji – aseptično polnjenje. Izpolnitev vseh pogojev za takšno polnjenje zahteva poleg posebne opreme tudi zelo stroge higienske razmere ter pogostejši mikrobiološki nadzor, kar je povezano z visokimi stroški proizvodnje pijač. Mnogi proizvajalci se zato še vedno zatekajo k cenejši možnosti, to je uporabi konzervansov.Brezalkoholne pijače iz Pivovarne Union.
V Pivovarni Union so leta 1999 uvedli linijo za aseptično polnjenje pijač, s katero polnijo higiensko neoporečen proizvod brez dodajanja konzervansov. Njihova skrb za zagotovitev sterilnih pogojev se začne že z izborom dobaviteljev surovin in embalaže; dobavitelji lahko postanejo le tisti, ki izpolnjujejo stroge mikrobiološke zahteve. Izvajajo pogoste kemijske in mikrobiološke kontrole surovin in embalaže ter skrbijo za pravilno skladiščenje.Celotni postopek bi si sicer lahko precej olajšali – samo konzervanse bi dodali. Vendar pa je skrb za zdravje njihovih potrošnikov najpomembnejše. Z aseptičnim polnjenjem v Pivovarni Union izpolnjujejo želje potrošnikov, ki jim ni vseeno, kaj zaužijejo.

Sorodno